De Streek

Les Combrailles

Les Combrailles

Buxières sous Montaigut ligt in het noordelijke deel van de Puy de Dôme, het departement van de uitgedoofde vulkanen (de Puys). Het is een agrarische, weinig toeristische streek met een heuvelachtig landschap. Het is zeer geschikt om te wandelen en te fietsen. De vele riviertjes en meren lenen zich uitstekend voor zwemmen, kanoen en (karper)vissen. In de omliggende dorpen en steden worden vooral 's zomers veel activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld rommelmarkten, jeu de bouleswedstrijden en jazzfestivals.


In de omliggende dorpen en steden worden vooral 's zomers veel activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld rommelmarkten, jeu de bouleswedstrijden en jazzfestivals. Het nabij gelegen Montluçon heeft een prachtig middeleeuws kwartier en verschillende musea. Vanuit Parijs is er een directe treinverbinding naar deze plaats, waar wij u eventueel van het station kunnen ophalen.


Montlucon

Leuke suggesties voor dagtochten zijn onder meer: 


- de Puy de Dôme (o.a. wandelen en parapenten)
- Saint Nectaire, met zijn typisch Auvergnatse kerk en heerlijke kaas.
- de prachtige oude stadjes Hérisson, Souvigny en Charroux
- de Gorges du Sioule (wandelen, vissen, kanoen)
- Spoorbrug Viaduct des Fades en de stuwmeren, alsook een waterval in St Priest des Champs.

- St. Pourcain, bekend ook om zijn wijn
-  voor de kinderen pretpark Le Pal (ook gedeeltelijk dierentuin) en Vulcania


'Kaasroute'

Kaasroute

De Auvergne is een gebied waar de natuur volop aanwezig is. De wegen zijn er schaars en smal. Zorg voor een volle tank benzine want je zult flink moeten rijden voor het volgende tankstation. Een mooie route om te volgen is de "Kaasroute". Je komt door alle dorpjes met bijzondere kazen uit de Auvergne.


- Erg indrukwekkend is het plaatsje Oradour sur Glane. De tijd heeft hier stilgestaan toen het dorpje op 10 juni 1944 werd platgeschoten en platgebrand.  642 mensen kwamen om. Hoewel op 2,5 uur rijden vanaf Sans Parure is dit voor de geïnteresseerden in WOII een bezoek meer dan waard. Alles is precies zo gebleven sinds die dag.